Samen sterk door het jaar heen


Samen sterk door het jaar heen

De allrounder vitamine C doet heel wat voor onze cellen, ons lichaam en ons welzijn.

Hoewel de meeste mensen bij vitamine C vooral aan citroenen denken, zijn er in de zomer veel inheemse vruchten die duidelijk meer vitamine C bevatten. Zo zit er bijvoorbeeld in zwarte bessen, duindoorn en rozenbottel veel meer vitamine C dan in vele citrusvruchten. Maar ook groenten en kruiden zijn heel goed uitgerust met deze speciale celboostervitamine. Hier is vooral nu de moeite om vaker eens peterselie, paprika, venkel of bloemkool op het menu te zetten.

En wie bij mooi weer graag zelf in de vrije natuur iets wil verzamelen, die kan met het plukken van brandnetel werkelijk iets goeds doen. Want met 330 mg per 100 g neemt de brandnetel als leverancier van vitamine C een echte toppositie in.

Belangrijk is op de juiste bewaring en bereiding van de vitamine C-houdende fruit- en groentesoorten te letten, want deze waarschijnlijk bekendste en hittegevoelige vitamine is een echte allrounder:

Vitamine C maakt ons mooier, want het vermindert de oxidatieve stress door te veel vrije radicalen in de cellen. Maar ook uiterlijk heeft vitamine C zijn effect. Want ascorbinezuur, zoals het in liposomen verpakt terug te vinden is, verbetert de opname van cosmetische producten en is betrokken bij de opbouw van collageen.

En vitamine C kan ook op andere manieren heel veel goeds voor ons doen. Zo is vitamine C belangrijk voor de wondheling, wordt de opname van ijzer gestimuleerd en wordt ons immuunsysteem versterkt. En het is nodig om catecholamine, zoals noradreline en adrenaline aan te maken.

Op deze manier zorgt vitamine C op alle niveaus voor de nodige push. En voor al het andere dat uw laboratorium vooruithelpt, zorgen wij. Zo komen we met gemeenschappelijke kracht goed door deze zomer. Geniet van dit heerlijke, warme seizoen en blijf gezond.

Das könnte Ihnen auch gefallen:

Insekten – eine sinnvolle Ergänzung auf dem Speiseplan?!
Insekten – eine sinnvolle Ergänzung auf dem Speiseplan?!
Das Geheimnis bester Biere: Carl Roth zu Besuch im Brauhaus 2.0
Nachhaltige Chemie: Innovationen an der Basis
Nachhaltige Chemie: Innovationen an der Basis
Wie wir in unseren Laboren nachhaltiger arbeiten können
Wie wir in unseren Laboren nachhaltiger arbeiten können